PPG Trilak festékek a tökéletes befejezéshez! 

Legyen szó vezetékcseréről, fűtésrendszer-korszerűsítésről, szaniterfelújításról, épület- és vízszigetelési munkálatokról, tetőfelújításról, nyílászáró-cseréről, klímabeépítésről, galériakialakításról, terasz-, erkély-, előtető-, kerítés-, garázs- vagy tárolóépítésről, egy dologra jobb előre felkészülni: a végén biztosan festeni is kell majd. 

Faburkolatok, kerítések, nyílászárók cseréje, felújítása vagy újonnani kialakítását követően a Lazurán márka termékei között a beltéri és kültéri fafelületek megfelelő és igényes védelméhez biztosan megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő terméket. A vizes bázisú Lazurán Aqua falazúr 2in1 termék oldószer- és biocidmentes, ezáltal beltérre, akár gyermekjátékra és -bútorra is biztonsággal alkalmazható. A faanyagvédőszerként, alapozóként és lazúrként önmagában alkalmazható Lazurán és Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1 termékeink a kültéri fafelületeket hármas összetételüknek köszönhetően átfogóan, tartós módon védik a károsodástól. 

Fűtéscsövek, radiátorok, bojlerek, ablakok, ajtók és kerítések kiépítése, korszerűsítése esetén az utolsó simítások elvégzésekor a fém- és fafelületek védelmét a több mint 100 éves múlttal rendelkező Trinát márkánk biztosítja. Termékeink között a mattól a selyemfényű zománcfestékeken át a magasfényűig mindegyik megtalálható, oldószeres és vizes bázissal is. A közvetlenül rozsdára is felvihető Trinát Metal fémfestékünk külön alapozószer használata nélkül is tartósan védi a felületeket a UV és csapadék káros hatásaitól. 

Az épületszigetelés tökéletes befejezéséhez kültéri vakolataink és homlokzatfestékeink biztosítják a tartós, UV-álló, vízlepergető és esztétikus végeredményt. A homlokzatok felújításához Thermotek Dryvit kifejezetten erre a célra kialakított termékcsaládja nyújt egyedülálló segítséget.

Az általában elkerülhetetlenül porral és kosszal járó belső munkálatokat követően Héra Prémium és Héra Clean&Style színes beltéri falfestékeink biztosítják, hogy otthona ismét tökéletesen tisztán, új, élénk és tartós színekben pompázhasson. Héra, Héra Gold és Héra Prémium Latex fehér beltéri falfestékeink matt, egyenletes, magas fehérségű pára- és légáteresztő bevonatot képezve védik falfelületeit.

Ha nem tervezett most nagyobb felújítást, de szeretné kihasználni az otthonteremtési támogatás nyújtotta lehetőségeket, újítsa meg és varázsolja egyedivé otthonát festékeinkkel! A falak színe meghatározza a szobák atmoszféráját és hangulatát, ezért akár egyetlen fal átfestése is teljesen új hatást kölcsönözhet a helyiségnek. ​

Tervezze meg álmai otthonát akár saját fényképek feltöltésével, válasszon a PPG Voice of Colour színkártya több ezer árnyalatából!

Keresse termékeinket most állami támogatással a Trilak Festékstúdiókban, a Trilak Festékpartnereknél és a festékboltokban. A boltok pontos elérhetőségének megtekintéséhez használja üzletkeresőnket!

Nem biztos benne, hogy jogosult a támogatás igénylésére? 

Az egyszer igényelhető, legfeljebb 3 millió forint értékű utólagos, vissza nem térítendő otthonfelújítási állami támogatás igénybe vehető bizonyos termékeink vásárlását, illetve kivitelező általi felhasználását követően azon gyermekes családok számára, akik megfelelnek a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020 (XI.25) Korm. rendeletben foglalt feltételeknek. Az otthonfelújítási támogatással kapcsolatos egyéb hasznos információk a Magyar Államkincstár weboldalán érhetőek el: Rövid, nem teljeskörű összefoglaló az otthonfelújítási állami támogatás igénybevételének egyes főbb feltételeiről:

Maximális állami támogatási összeg:
A felújítás költségeinek 50%-a, de maximum 3 millió Ft.

Az állami támogatáson belüli arányok:
50% anyagköltség, 50% munkadíj

Igénylési határidő:
2021. január 1-től 2022. december 31-ig

Egyes igénylési feltételek (nem teljeskörű felsorolás):
 1. Legalább egy 25. életévét be nem töltött gyermek (gyermekek otthongondozási díjában részesülők esetén nincs korhatár), aki a szülőkkel (bizonyos esetekben egyik szülővel) közösen az állami támogatással érintett lakásban legalább egy éve lakóhellyel rendelkezik vagy terhesség esetén legalább 12 hetes a magzat.
 2. A felújítással érintett ingatlanban az igénylő(k) és/vagy a gyermek(ek) ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányada együttesen legalább 50%.
 3. Az igénylő(k)nek nincs az állami adóhatóságnál nyilvántartott köztartozása.
 4. Legalább az egyik igénylő:
  • társadalombiztosításról szóló törvény szerint biztosított vagy kiegészítő tevékenységet folytató személynek minősül, vagy
  • gyermekgondozási díjban részesül, vagy
  • valamely másik állam vagy nemzetközi szerződéssel létrehozott nemzetközi szervezet társadalombiztosítási rendszerének hatálya alá tartozott igazoltan, vagy
  • nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytatott (a nemzeti köznevelésről szóló törvény hatálya alá tartozó középfokú oktatási intézményben vagy a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben).
Lássunk egy példát!

A magyar állampolgár Minta Péter és vele egy háztartásban élő magyar állampolgár Minta Péterné a Magyarországon található felújítandó ingatlanban 50-50%-ban tulajdonosok (korábban semmilyen egyéb más támogatást nem vettek a vársárláshoz igénybe) és mindhárman már másfél éve itt rendelkeznek lakóhellyel 8 éves gyermekükkel, ifj. Minta Péterrel. Természetesen a szülők megfelelően gondoskodtak arról, hogy amikor ideköltöztek, a lakcímet igazoló hatósági igazolványon lakóhelyként (és nem tartózkodási helyként) legyen lakcímük bejegyezve. Mindkét szülő több mint egy éve végez munkaviszonyban munkát a Példa Kft.-nél, így rendelkeznek társadalombiztosítási jogviszonnyal és köztartozásuk sem áll fenn.

A ház külső fafelületeit kiszívta a napsugár és a kicsi ifj. Minta Péter szobája is nagyon megfakult, de a ház valamennyi falfelületére ráfér a felújítás. A Minta család 2021. január 1-jén úgy dönt, hogy lefesteti a szobáit Héra Clean&Style mosható és dörzsálló beltéri matt latex falfestékkel, elvégre a kisfiuk imád rajzolni, még néha a falra is, nem is beszélve a csokival maszatolásról. A fafelületek sem maradhatnak ki, amelyeket Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1 termékkel szeretne a család lekenetni.

Mindennek érdekében Minta Péterné vállalkozási szerződést köt Falfestő János szobafestő, mázolóval 2021. január 4-én, mely szerződés tartalmazza a Magyar Államkincstár honlapján elérhető minta szerződésben foglalt minimum feltételeket. János családi barát, de semmilyen rokoni szállal vagy társasági részesedéssel sem kötődik a Minta családhoz. Mivel igen nagy az ingatlan, a vállalkozási díj 2 millió forint, míg az anyagköltség 5 millió forintra rúg.

Falfestő János a tőle megszokott, kiváló munkáját 2021. április 1-jéig elvégezte, amelyről Minta Péterné nevére és az ingatlan címére ki is állította a szerződésnek és a jogszabályoknak megfelelő számlát, amelyet Minta Péterné azon nyomban ki is fizetett. Ezt követően a Minta család előkészítette pályázatát és az utolsó számla kifizetését követő 60 napon belül beadta a megfelelő állami szervnek a jogszabályi feltételeknek megfelelően.

Mennyi állami támogatásra jogosult és milyen megoszlással a Minta család?

A fent leírtak szerint a felújítás 50%-a, de összesen legfeljebb 3 millió forint vehető igénybe állami támogatásként. Esetünkben a felújítás teljes összege 7 millió forint volt, amelynek a fele 3,5 millió forint, tehát a 3 millió forintos felső korlát alkalmazandó. Ennek az összegnek is azonban 50-50%-ban meg kell oszlania az anyagköltség és a vállalkozási díj között. Tehát Falfestő János munkadíjából maximum 1,5 millió forintot, míg a festékek árából is maximum 1,5 millió forintot lehet az állami támogatás címén igénybe vennie a Minta családnak.

 
A jelen oldalon elérhető információk nem minősülnek teljes körű tájékoztatásnak.  A támogatás pontos és részletes feltételeit a Magyar Közlöny 2020. évi 259. számában megjelent, és később módosított, a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020 (XI.25) Korm. rendelet tartalmazza, amely a következő linken érhető el: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=222940.417092. A fenti tájékoztatás és a példák 2021. április 6. napja szerint hatályos állapotok szerint készültek és nem minősülnek jogi tanácsnak, bármilyen értelmezést vagy következtetést felülírhatnak a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020 (XI.25) Korm. rendelet szabályai. A fent felsorolt termékeken túl a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020 (XI.25) Korm. rendelet szabályainak megfelelő más termékekre is igénybe vehető az ott maghatározott feltételek szerint az otthonfelújítási állami támogatás. Az otthonfelújítási állami támogatásra benyújtott pályázat eredményessége függhet a pályázatot elbíráló személy egyéni mérlegelésétől. A termékek árai üzletenként változhatnak. A PPG Trilak Kft. az észszerűség határain belül erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a honlapon található adatok pontosak és naprakészek legyenek, de nem vállal felelősséget a honlapon található információk esetleges pontatlanságából eredő károk vagy bármilyen hasonló igények kapcsán. Az oldalon található információk pontatlanságát okozhatja például a termékek specifikációinak az időszakos megváltozása. Az PPG Trilak Kft. fenntartja a termékspecifikációk tetszőleges időpontban történő megváltoztatásának jogát.

Márkáink