Vigyen színt az életébe!


Homlokzatfestés, felújítás korszerű anyagokkal

Egy szép háznak nem csak a lakói örülnek, hanem azok is, akik a szomszédban élnek vagy éppen csak elmennek az épület előtt. Fontos a harmónia, ezért a homlokzat színének kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a környezetet is. A színválasztás örömteli és izgalmas feladat, hiszen hosszú időre határozzuk meg, hogy milyen hangulatot sugározzon kifelé a ház, amiben élünk. Azonban ha régi házunk külsejét szeretnénk megszépíteni, ne csak a szín kiválasztására figyeljünk. Alaposan gondoljuk át, mivel és hogyan végezzük el a felújítást, hogy a felület ne csak szép, de tartós is legyen.
 
A festés megkezdése előtt minden esetben gondos előkészítés szükséges, amit a festendő felület vizsgálatával kell kezdeni, és a felület állapotának megfelelően kell az esetleges javításokat és alapozást elvégezni. Minden festéknek megvan a megfelelő alapozója, amit a foltos felületek elkerülése, valamint a tapadásjavítás érdekében szükséges használni. Hajszálrepedéses vakolatok esetén lehetőleg a vakolat simítórétegének anyagával javítsuk ki a felületet festés előtt. Mindig ellenőrizzük, hogy a régi festékréteg jól tapad-e az alatta lévő vakolatra. Továbbá, a homlokzatra kerülő szín kiválasztása során arra ügyeljünk, hogy a színárnyalat fényálló pigmenteket tartalmazzon. Ezt a PPG Trilak színkeverő gépeken egyértelműen jelezzük.
 
Ha a felület még nem volt festve, azaz új, hibátlan vakolású homlokzattal van dolgunk, választhatjuk a könnyen hozzáférhető, jól színezhető, diszperziós kötőanyagú festékeket. A MODAKRIL termékcsalád tagjai közül ilyen a Modakril kolor homlokzatfesték, mely vastagabb rétegű, tartós bevonatot képez, így a felületet védő hatása is nagyobb.
 
Ha korábban hőszigeteléssel, nemesvakolattal ellátott vagy diszperziós festékkel festett felületet szeretnénk felújítani, mert kifakult vagy más színt szeretnénk látni a homlokzaton, jó választás a vízlepergető és öntisztuló illetve jó páraáteresztő tulajdonságokkal rendelkező szilikon kötőanyagú festékünk, a Modakril kolor szilikon homlokzatfesték.
 
Ha kiváló páraáteresztő tulajdonságokkal rendelkező termékre van szükségünk a szilikon mellett szilikát kötőanyagú terméket is használhatunk, amely kiemelten alkalmas műemléképületek festésére és felújítására. Szilikát festék – megfelelő alapozás után – festetlen vakolatra vagy már szilikát festékkel festett felületre hordható fel. A PPG Trilak kínálatában ilyen termék a Modakril kolor szilikát homlokzatfesték.
 
A THERMOTEK MODAKRIL termékcsalád magas minőségű termékei tartós, időtálló homlokzati felületet képeznek, mely esztétikailag és színtartósságban is megfelel a kültéri viszonyoknak.

Márkáink