A 2018-as év - PPG színe A Fekete láng

Elegáns, független, misztikus, szofisztikált és elsőre talán egy kicsit ijesztő is. Ez a Black Flame, azaz a Fekete láng (S 5020-R70B), amelyet a PPG színszakértői a 2018-as év színének választottak.

Fekete fal? Elég szokatlan döntés, amihez sokan gondolják, hogy bátorság kell. Pedig a klasszikusan modern Fekete láng úgy működik, mint egy egyedi, méretre szabott öltöny vagy az a bizonyos „kis fekete”. A színt 20 színstylistunk választotta ki egyhangúlag, ugyanis azt állítják, hogy a különböző iparágakban (mint például az építészet vagy az autóipar) jelenleg ezt az életérzést tükrözik legjobban a fogyasztói attitűdök.
 

„Titkos” összetevő 

Az otthonok világában úgy működik ez a szín, mint egy varázsfüggöny: kiemeli a lakásdekorációt, hiszen a tárgyak szinte életre kelnek az időtlen, semleges fekete árnyalat előtt. Hogy ez a tulajdonsága még jobban érvényesülhessen, és kicsit lágyítsunk is az erős pigmenteken, a Fekete láng megtévesztő neve ellenére valójában nem is teljesen fekete. Színszakértő kollégáink ugyanis a domináns névadó árnyalatot a sötétkékkel keresztezték. Az év színe így valójában a létező legmélyebb indigó árnyalat.

Használhatjuk egy-egy falon vagy falszakaszon, mennyezeten, lépcsőkön, szekrényeken, a ház külső és belső ajtajain, de igazából bárhol, ahol szívesen látnánk.
 

Kiegyensúlyozottság feketével 

Ez a fekete a lehető legnagyobb természetességgel párosítható a legkülönfélébb színekkel, például fehérekkel, földszínekkel, intenzív naranccsal, rózsaszínnel, esetleg zölddel, kékkel, lilával vagy a sokak szívéhez közel álló, pasztelles árnyalatokkal. Mindig egy elegáns ellenpólusra lelhetünk benne, amely segíthet kikapcsolni az agyunkat és rendet tenni a fejünkben milliónyi információ és inger között. „A feketét gyakran gondolják a színek hiányának, de valójában egyfajta újjászületést jelent. Megvan az az egyedülálló képessége, hogy elveszi a gyengeséget a térben, és lehetővé teszi, hogy regenerálódjunk, még erősebbek és kiegyensúlyozottabbak legyünk.” – magyarázta a szín hatását Dee Schlotter, a PPG vezető szín-marketingmenedzsere.

Márkáink